Ouder-Kind-Centrum Het Kleurrijk

 

Wat is het OuderKindCentrum (OKC)?

Het Ouder-Kind-Centrum (OKC) is een buurtvoorziening voor ouders en kinderen waar ze andere ouders en kinderen kunnen ontmoeten, waar ze initiatieven kunnen ontplooien, aan activiteiten kunnen deel nemen, en waar ze terecht kunnen voor ondersteuning en advies bij het opvoeden van kinderen.

Een Ouder-Kind-Centrum is een laagdrempelig en toegankelijk multifunctioneel centrum, waar vrouwen zichzelf kunnen ontplooien en hun talenten en vaardigheden kunnen ontdekken en ontwikkelen.

OKC Mengelmoes zit op de eerste verdieping van ’t Hert, naast de brede school. Het OKC is een plek waar ouders, wijkbewoners en kinderen altijd welkom zijn!

 

Wat doet het OuderKindCentrum?

Er zijn op het moment een aantal vaste terugkerende activiteiten. Maar wij werken verder vooral vraaggericht, dus  de ideeën en behoeftes van ouders en wijkbewoners zijn erg belangrijk! Samen met u worden er dan activiteiten bedacht en georganiseerd.

 

Wekelijkse activiteiten

Iedere ochtend van 8.30  tot 9.30 uur: koffie-inloop

Als u uw kind(eren) naar de peuterspeelzaal en/of naar school heeft gebracht, bent u bij ons altijd welkom voor praatje en een kop koffie of thee!

Woensdag van 9.30 tot 11.30 uur: spreekgroep Nederlands

Samen met vaste begeleiders wordt de Nederlandse geoefend.

Donderdag van 13.00-15.00 uur: Marokkaanse vrouwengroep Nisa

Ontmoeting en voorlichting met Marokkaanse vrouwen uit de wijk.

Vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur: naaigroep

Met andere vrouwen zelfstandig kleding maken en vermaken.

 

Maandelijkse activiteiten

Beautyavond

Laat je tegen een kleine vergoeding verwennen door onze vakkrachten zoals de kapster, masseuse, pedicure, nagelstyliste of schoonheidsspecialiste.

Taarten workshop (op basis van inschrijving)

Met fondant en marsepein een taart versieren!

Sieradenworkshop (op basis van inschrijving)

Onder begeleiding van onze vrijwilligster Maya een ketting, armband of oorbellen maken.

 

Iedereen is altijd welkom bij ons, de deur staat altijd open!

Tot ziens in het OuderKindCentrum!                                  

Zoek en vind ons ook op Facebook!!

 

Meer informatie?

OKC Mengelmoes: 024 350 2002

 

 

 

 

 

 

Kinderhuiskamer / Activiteitenplein het Kleurrijk

De kinderhuiskamer is een onderdeel van het een (naschoolse) activiteitenplein van Brede School het Kleurrijk. Wij streven ernaar dat de Kinderhuiskamer voor kinderen (en hun ouders) een veilige en vertrouwde plek is waar ze deel kunnen nemen aan de activiteiten. Het moet een plek zijn waar iedereen zich welkom en thuis voelt!

 

De Kinderhuiskamer is voor kinderen van groep 1 t/m groep 8 (en hun ouders) van Brede School het Kleurrijk. We werken met vaste groepen in de Kinderhuiskamer. Drie keer per schooljaar kunnen kinderen zich inschrijven voor een periode van ongeveer 4 maanden. Wanneer er nieuwe groepen worden gemaakt, wordt dit tijdig aangekondigd.

 

In de kinderhuiskamer zorgen wij voor een gevarieerd activiteitenaanbod op het gebied van creativiteit (knutselen, verven,  kleien, sieraden maken, etc), spelletjes, voorlezen en nog veel meer. Iedere maand gaan we met de kinderen koken in de mooie keuken van 't Hert en daarna gezellig samen eten! 

 

Alle activiteiten in de Kinderhuiskamer worden begeleid door vaste medewerkers en door vrijwilligers en stagiaires. Het team van medewerkers bestaat uit Marleen Megens (coördinator), Fatma Gulmez en Sonja Jansen (vaste medewerkers) en verschillende vrijwilligers en stagiaires. 

 

De kinderhuiskamer is onder schooltijd 2 middagen open voor kinderen van Brede School het Kleurrijk. Daarnaast zijn wij ook 2 middagen open voor kinderen uit de wijk, namelijk op:

 

Maandag van 15.00 tot 16.45 uur voor kinderen uit groep 3, 4 en 5.

Vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur voor kinderen uit groep 1 en 2.

 

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Telefoon:

Mobiel:

E-mail: